CRUÏLLES I CAMINS. LES MIGRACIONS HUMANES.

16:00

Cada any per les Colònies s'escriu una suite de concert expressament per als joves músics, sempre des de la vessant de la música d'arrel. La suite tracta d'un tema concret i sobre aquest tema es basen els diferents treballs i activitats de l'estada, ja siguin jocs, el nom de l'orquestra o la mateixa escenografia que els acompanyarà el dia del concert.

Volem presentar-vos el tema d'enguany: «Cruïlles i Camins. Les migracions humanes».


La suite de concert que estan preparant els joves durant les Colònies ha estat pensada i muntada per l'equip de professors de l'Escola Folk del Pirineu i la podreu gaudir el proper diumenge 28 de juliol en el concert que oferirem a Arséguel en el marc de la Trobada dels Acordionistes del Pirineu.

Pel que fa a les activitats no musicals, volem dedicar aquesta publicació a mostrar el fil conductor que ha estructurat el projecte aquest any, creat i coordinat per l'equip de monitors de lleure a partir del tema principal: les migracions humanes.

S'ha recreat un búnquer de defensa, s'ha muntat una sessió de cinefórum, s'ha simulat l'arribada a la frontera i al camp de refugiats on, des d'ahir, els joves han pogut obtenir documents d'identitat. Al camp de refugiats esperen notícies sobre qui els podrà acollir; de moment tot han estat negatives. Els toca autogestionar la seva estada allà i diferents grups familiars s'encarreguen de la provisió d'aliments, de roba, de l'atenció médica, de la burocràcia i, també, de les festes que poden ajudar a fer l'estada al camp més amable als refugiats.

Sent conscients dels privilegis que ens permeten abordar aquest tema en el nostre context, ho fem amb el màxim respecte, responsabilitat i cura.

Aquí teniu un petit resum i imatges de la història que ho està vertebrant tot plegat:

Els habitants de Tristaina reivindiquen que Ridolaina es va crear en terres del seu mar i que els actuals habitants de Ridolaina no tenen dret a ocupar-la. Per aquest motiu intenten reconquerir l'illa i han declarat la guerra.

Les sirenes d'alarma han sonat cada dia fins que els habitants de Ridolaina s'han vist forçats a abandonar la seva llar i buscar refugi en els països veïns. El viatge ha estat intens fins arribar a la frontera, on han demanat asil. Diferents països els han denegat la petició.

Actualment es troben al camp de refugiats i esperen millors notícies.




















Altres entrades en aquest blog

0 comentarios